prijs en resulaat

zijn afhankelijk van keuzes die je nu al moet maken

Stap 1 
boekplan

stap 1 | Boekplan

 

Heb je een idee voor een boek? Misschien zelfs al een manuscript klaar? Laten we beginnen met een boekplan voor de publicatie van jouw boek.

Je geeft uit in eigen beheer. Dat betekent dat jij auteur én uitgever bent. Je bent “baas in eigen boek”, maar je moet ook veel lastige keuzes maken. Een goed boekplan zorgt voor focus. Hoe moet het boek uitgevoerd worden? Komen er foto’s in? Welke oplage wil je laten drukken? Welke verkoopkanalen wil je inzetten? Wat zal de verkoopprijs van het boek worden? Op welke dag  moet jouw boek verschijnen? Hoe wil jij je doelgroep bereiken? Al deze keuzes hebben consequenties qua financiën en planning. Je kunt bijvoorbeeld pas starten met de marketing als de verkoopprijs bekend is en die is afhankelijk van vele factoren. Het is dus efficiënt je vanaf het begin te focussen op opties die binnen jouw plannen en budget passen. Focus bespaart je tijd én geld. Het is daarom verstandig te starten met een realistisch boekplan, waarbij zowel deadlines als kosten duidelijk worden. 

ZELF DOEN

Volg de checklist op deze pagina, lees alle tips bij de Academy en schrijf je in voor de gratis workshop om jouw plan zo compleet mogelijk te krijgen. Natuurlijk kunnen onze auteurs ook voor deze stap gebruik maken van ons uitgekiende systeem voor auteursbegeleiding.

EXTRA HULP NODIG?

Tijdens een boekplan-sessie (60 euro) lopen we samen alle gegevens door, waarna jij jouw boekplan per email ontvangt.

CHECKLIST

NU DOEN