kies een verkoopkanaal

dat bij jou past én bij jouw doelen

Stap 1 
boekplan

stap 6 | verkoop

 

Zou jij jouw boek graag verkopen in alle boekhandels in Nederland? Dat is mogelijk door het aan te melden bij het Centraal Boekhuis.

Het Centraal Boekhuis (CB) is een enorm distributiecentrum waar alle uitgevers van Nederland hun boeken onderbrengen. Vanuit Culemborg rijden er dagelijks vrachtwagens door heel Nederland om de boekhandels te bevoorraden. Door de aanmelding bij het CB verschijnt jouw boek automatisch in alle grote webshops en kan het bij ieder boekhandel besteld worden. 

ZELF DOEN

Het is niet verplicht jouw boek via ons en het CB te verkopen. Je kunt deze stap eventueel overslaan of jouw boeken gewoon zelf verkopen

AANMELDEN VERKOOP

Als je kiest voor de optie “print & verkoop via CB” worden de boeken geprint op het moment dat deze worden besteld door jouw lezers. Voorraad is niet nodig. Dit vergt weinig investeringen, maar de marge per boek is ook lager. Deze service kost € 120,00 per jaar. 

Als je een wat grotere oplage laat drukken (kan prijstechnisch interessant zijn) kun je de distributie volledig uitbesteden aan het Centraal Boekhuis (CB). Kies dan voor “Verkoop uit voorraad CB“. Door jouw voorraad bij het Centraal Boekhuis (CB) te plaatsen kan jouw boek snel geleverd worden aan alle boekhandels. De vaste kosten hiervan zijn € 240,00 per jaar. Dat maakt dat deze optie alleen interessant is als je grotere aantallen boeken verkoopt. 

 

CHECKLIST

NU DOEN