AUTEUR | Marja van Rossum

EDITOR | Marja van Rossum

Het boek Schrijfstarters van marja van Rossum is geschikt voor iedereen die bezig is met creatief schrijven. 

Ik ben schrijver, schrijfdocent en schrijfcoach. Spelen met taal, woorden vinden en er door verrast worden is een bijzondere ervaring. Schrijven heeft iets magisch! Ik wil graag dat jong en oud ontdekt hoeveel plezier je er aan kunt beleven. n is er al een basistekst, dan help ik graag om die zo goed mogelijk te krijgen. 

Goed luisteren en analyseren is mijn tweede natuur. Ik ben een kei in het meedenken over een tekst en het geven van feedback. Bij het schrijven op locatie, tijdens een schrijfcafé of bij projecten op scholen maak ik de creativiteit wakker! Beginnende en ervaren schrijvers begeleid ik graag bij het maken van een goed basisplan voor een boek of bij het verbeteren van schrijfstijl en schrijftechniek.

Wekelijks maak ik tijd vrij voor meditatief schrijven, soms alleen, soms samen met anderen. Voor inspirerende aanzettenzet ik mijn ervaring in; als schrijfcoach/schrijfdocent en als begeleider van filosofische gesprekken.

Opleiding en ervaring

 • DOCS opleiding tot docent creatief schrijven, Scriptplus – Hogeschool van Amsterdam
 • Vierdaagse training voor schrijfdocenten, schrijven op locatie – Het Schrijfbedrijf
 • Diverse Masterclasses, o.a. ZKV, Loesjeteksten, Instagram Poëzie, Spoken Word, Verhaalperspectief en Creatief schrijven met ChatGPT – Dactylus, academie voor schrijfdocenten
 • Geschiedenis schrijven – Erfgoedhuis Zuid-Holland
 • Poëzievoordracht in de klas – Symposium Uitgesproken poëzie, Utrecht
 • Landelijke en regionale bijeenkomsten – Netwerk Schrijfdocenten

Netwerken

 • Netwerk Schrijfdocenten (lid en beheerder)
 • Ikwilschrijven (oprichter, coördinator)
 • Netwerk Schrijfdocenten Vlaanderen
 • Levensverhalen Professionals (lid en medebeheerder LinkedIn en Facebook)
 • Delft Vertelt.

Meer info op https://schrijvenindelft.nl

MARJA VAN ROSSUM OVER ONS

“Ik ben heel tevreden over de Stichting Booksupport. Met name de combinatie van zelf doen en uitbesteden bevalt me. Het idee voor de cover van mijn boek Schrijfstarters zou ik bijvoorbeeld zelf niet zo gauw bedacht hebben: sprekend en herkenbaar. En het leuke is dat die suggestie voortkwam uit een idee dat ik had voor het binnenwerk. Een mooie samenwerking dus!”

MARJA VAN ROSSUM OVER HAAR BOEK

Mijn boek Schrijfstarters is geschikt voor iedereen die bezig is met creatief schrijven. Heb je weinig schrijfervaring, dan zijn de 101 opdrachten een eye-opener. Zo gemakkelijk kun je dus beginnen! Werk je aan een langer verhaal, of schrijf je veel zakelijke teksten, dan is het een frisse afwisseling. Je kunt er zelfs een writers block mee buiten de deur houden.

Kies je opdrachten die binnen en buiten je comfortzone liggen, dan voeg je kleuren toe aan je schrijfpalet. Je pen wordt er leniger van en sommige opdrachten helpen je om geloofwaardig te schrijven over personages of een bepaalde omgeving. 

En tenslotte is dit ook een fijn boek voor docenten creatief schrijven: veel schrijfstarters doen het prima als ingang voor een specifieke proza- of poëzieopdracht.

VERSCHENEN BOEKEN

BOOKTRAILERS & VIDEO'S

Geen recente video’s beschikbaar.

PERSBERICHTEN

IN DE PERS

Geen recente krantenknipsels beschikbaar.