wE HOUDEN HET GRAAG SIMPEL

met de ontwerpservice voor auteurs

Stap 1 
boekplan

stap 4 | Ontwerp

 

Het ontwerp van de omslag bepaalt of mensen jouw boek kopen. Het ontwerp van het binnenwerk bepaalt of mensen het ook daadwerkelijk lezen.

Het ontwerp moet bij jouw smaak passen, maar ook bij het onderwerp van jouw boek. Je bepaalt zelf hoe jouw boek eruit gaat zien, maar we helpen je daar graag bij. Vooral de omslag is extreem belangrijk, vooral nu veel boeken via webshops worden verkocht. De koper heeft het boek dan niet eerst in handen, maar selecteert op basis van een kleine afbeelding. Ook hier moet de titel goed leesbaar zijn én de omslag moet opvallen tussen tussen honderden of zelfs duizenden anderenDat laat weinig ruimte voor nuance.  

Daarnaast moet het ontwerp vanzelfsprekend ook technisch kloppen. Vrijwel alle drukkers zullen een drukklaar PDF-bestand eisen, dat aan allerlei voorwaarden voldoet (bijvoorbeeld qua resolutie en afloop). De exacte voorwaarden verschillen per drukker en per productiemethode, dus voorkom vertraging en vraag vooraf wat jouw drukker nodig heeft.

ZELF DOEN

Door zelf een ontwerp te maken, bespaar je de kosten van een vormgever. Om fouten en verschuivingen in het drukwerk te voorkomen, accepteren wij – net als de meeste drukkers – alleen PDF-bestanden. Aan deze bestanden kunnen wij niets veranderen, dus het is belangrijk dat dit bestand echt helemaal klopt.

Veel auteurs kiezen ervoor om het binnenwerk zelf te verzorgen en alléén de omslag uit te besteden. Een prima optie voor auteurs met een beperkt budget, aangezien de omslag verkooptechnisch het belangrijkste is. Ook dan vinden we het belangrijk dat de inhoud van jouw boek er professioneel uitziet, dus lees de ontwerptips even door. 

ONTWERP SUPPORT

Wil je wat hulp bij jouw eigen ontwerp? Breng dan je laptop mee naar ons kantoor in Delft om zelf te werken aan het ontwerp van jouw boek tijdens de meet up “Ontwerp Support”, iedere dinsdag van 19:00 tot 22:00 uur. Wel eerst even inschrijven via onze website. Er zijn maar 6 werkplekken en vol = vol!

EXTERNE VORMGEVER

Auteurs die “zakelijk schrijven” (dus boeken uitbrengen om zich te profileren als bedrijf) adviseren we om voldoende budget te reserveren voor vormgeving via een externe vormgever. Zo’n ontwerp wordt dan exclusief voor jouw boek gemaakt en kan aansluiten bij de huisstijl van jouw bedrijf.

ONTWERPSERVICE

Zelf een correct ontwerp aanleveren is best lastig. Zie je daar tegenop, maar wil je toch de kosten in de hand houden? Kies dan voor onze ontwerpservice op basis van ‘templates’ (standaard-ontwerpen). Zo houden we het simpel én betaalbaar. We rekenen een vaste prijs (€ 2,- per pagina en € 99 voor een omslag). Je kunt dit bestand bij ons laten afdrukken, maar desgewenst ook bij een andere drukker aanleveren.

  • Kies een template (stijl) uit voor omslag en binnenwerk.
  • Vul het formulier in (omslag en binnenwerk apart)
  • Lever de tekst aan in Word (zonder vormgeving) plus foto’s (losse jpg).
  • Wij vullen de template voor je in en zorgen voor een correct ontwerp.
  • Vanzelfsprekend krijg je een digiproef per e-mail ter controle.

PLANNING | 1 tot 3 weken
KOSTEN |  omslag € 99,-
KOSTEN |  binnenwerk € 2,- per pagina

 

  • Liever zelf een ontwerp aanleveren? Klik hier.
  • Een exclusiever ontwerp via een externe ontwerper? Klik hier.
  • Voorbeelden komen bekijken? Klik hier.

CHECKLIST

NU DOEN